+32 477 607626 info@edithgijsbregts.be
Selecteer een pagina

IMG_0745 Kokosbloesemsuiker, een prima alternatief voor suiker. Doe daarbij noten, rozijen, pruimen en je hebt een energie-cake.

Ingedriënten:

  • 200 gr kokosolie
  • 200 gr speltbloem
  • 150 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 kl bakpoeder
  • 1 kl koek of speculooskruiden
  • gedroogde pruimen, rozijnen, abrikozen, cranberries
  • pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten, pecannoten
  • een mespuntje vanille (bourbon)
  • 1 ei

Meng de speltbloem, de speculooskruiden, het bakpoeder, vanille en de kokosbloesemsuiker en voeg daarbij het notenmengsel en het gedroogde fruit (ik heb die eerst fijngemaakt, om mijn huisgenoten te misleiden). Doe hierbij het eigeel en blijven goed mengen. Verwarm de kokosolie tot hij lopend is en voeg dit bij het mengsel en als laatste spatel je het geklopte eiwit er onder. Zet dit 30 minuten in een voorwarmde oven van 180°C.

De geur van kokosbloesemsuiker en kokosolie is heerlijk.

Smakelijk.

Pompoenpitten bevorderen de groei en het behoud van spiermassa, is goed voor de botten, het haar en de nagels. Versterken de natuurlijk weerstand, verminderen vermoeidheid en verhogen je concentratie. Helpt bij een normale bloeddruk.

Zonnebloempitten ondersteunen een gezonde bloeddruk, geven extra veel energie, verminderen vermoeidheid, stimuleren het immuunsysteem, zorgen voor gezonde nagels en haar, goed voor behoud van gezonde slijmvliezen.

Ongeraffineerde kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index (35) en een hoog antioxiderend vermogen. Het is een gezonde vervanging van suiker. Mijn heksenprotten maak ik ook met kokosbloesemsuiker !!