+32 477 607626 info@edithgijsbregts.be
Selecteer een pagina

IMG_20160419_071641Terwijl mijn voetjes nog tintelen van het koude, vochtige gras nestel ik mijn nog even in mijn zetel met een dekentje om dit blogberichtje te maken. Het graslopen of dauwtrappen ‘s ochtends vroeg is een prikkeling voor de voeten, geeft je energie voor een ganse dag en je bent ineens wakker.

Een week geleden maakte ik mij klaar voor de lentezuivering. 5 dagen sober eten, aangevuld met hydrolaten, zweedse kruiden, veel groene groenten en veel kruidendrankjes. De ochtend- en avondrituelen, waarbij vooral aandacht werd gegeven aan het borstelen van de huid, lever en galmeridianen, lig- en voetbaden zorgden voor een totale aanpak.

IMG_20160418_123442IMG_20160418_083157De eerste dag is het altijd een beetje wennen, lauw water met citroen, hydrolaten drankje (tijm, basilicum, ledum), brandnetelthee maken, het ochtendritueel en mijn ontbijt. Een hele opdracht als je dan ook nog op tijd op je werk moet zijn. Ik had me er toch wel een beetje aan mispakt, de besjes die ik zorgvuldig in een glazen potje had gedaan en mijn crackers voor de lunch waren echt niet voldoende om de dag door te komen. Tegen de avond kreeg ik al serieuze hoofdpijn. Een bijwerking van de zuivering en een teken dat de kleine porties, de drankjes wel degelijk hun werk deden.

Dag 2, heel de dag opleiding, weer een aanpassing en drank en eten meenemen. De hydrolaten en mijn kruidendrank hielden mij overeind, al was ik toch blij dat de les voorbij was. Na mijn avondeten heb ik dan genoten van een zalig bad met lavendel en Meine Base. Meine Base badzout  heeft een pH waarde van 8,5, waardoor zuren en gifstoffen beter worden afgevoerd en waarbij het zelfvervettend vermogen van de huid wordt hersteld. Meine Base bevat mineraalzouten waardoor onze mineralen balans wordt hersteld. Nadien ben ik in slaap gevallen op de zetel. Ik voelde dat mijn lichaam zijn werk deed en ik genoot van de kracht van de zuivering.

IMG_20160419_131741IMG_20160418_091212Dag 3, zondagmorgen, koud maar zonnig, deze keer kon ik echt tijd maken voor mijn drankjes, mijn ontbijt en vooral het ochtendritueel. Tijdens het dauwtrappen deed ik, een beetje uit het zicht van de buren, mijn rek- en strekoefeningen, het stretchen van de gal en levermeridianen, mijn rug afrollen en de zonnevlecht uitwringen. Deze oefeningen zorgen voor ruimte in het lichaam en op die manier worden zuren die tussen de gewrichten vastzitten losgemaakt. Voor mijn middageten trok ik de tuin in voor zevenblad, brandnetel, bieslook, daslook, zuring die ik, met curcuma, peper, sesamzaadjes en hennepzaadjes samen met zilvervliesrijst tot een mooi gekleurd palet omtoverde. Tegen de avond merkte ik toch wel een zeurend gevoel in mijn onderrug (dit had ik 3 jaar geleden ook tijdens de zuivering).

IMG_20160420_074414IMG_20160419_130509

Dag 4, maandagmorgen, het was nog kouder dan zondag, het gras, nog een beetje bevroren,  kraakte onder mijn voeten. De pijn in mijn onderrug was nog niet helemaal verdwenen, maar door het rekken van de gal- en levermeridianen, het afrollen van de rug was het veel minder. Maandag was echt een keerpunt in de 5-daagse zuivering. Ik had veel meer energie, geen behoefte meer om overdag te slapen en ik had er helemaal zin in. Ik ben helemaal geen keukenprinses, maar er zat toch wel een beetje creativiteit in mijn gerechtjes.

IMG_20160419_161301Voor mijn vieruurtje koos ik voor gestoomde appeltjes, kokosschilfers, kaneel en vanille met daar bovenop een toefje volle yoghurt. Het oog wil ook wat!

IMG_20160418_193118

Dag 5, de laatste dag van de zuivering was een voor mij een topdag. Veel afspraken, veel werk en tussendoor genieten van de drankjes, het eten en het gevoel dat mijn lichaam klaar is voor de zomer.

Ondertussen blijft de energie stromen, stap ik zonder problemen uit mijn bed, heb ik geen stijve nek meer als ik op sta en mijn huid voelt veel zachter aan. Wat ook heel belangrijk is voor mij, ik heb geen behoefte aan suiker en dat wil ik voorlopig zo wel houden. Suiker is een verslaving, een klein beetje suiker in je voeding kan je terug doen snakken naar meer. Je lichaam en ook je hersenen hebben suiker nodig, maar niet door koekjes en gebak, natuurlijke suikers worden veel beter opgenomen in je lichaam en zorgen niet voor die suikerverslaving.

IMG_20160420_192939Banaan stond niet op het menu tijdens de 5-daagse zuivering, waardoor de bananen in mijn fruitschaal hun mooie gele kleur hadden verloren. Als afsluiter van de zuivering trakteerde ik mij op een gebakje. Een overrijpe geplette banaan met havermout en kokosschilfers gebakken in de oven. Een mooi (op de foto lijkt het niet echt mooi) alternatief voor een gebakje bij de thee.

Persoonlijk vind ik 5 dagen niet voldoende en mijn lichaam vraagt ook om dit langer te doen. Op die manier kan ik stilaan terug opbouwen naar een gezond en gevarieerd eetpatroon zonder al te veel suiker.

En nu is het tijd voor mijn ontbijt. Geniet van de zon.

Edith