+32 477 607626 info@edithgijsbregts.be
Selecteer een pagina

Jarenlang werd ik aangetrokken tot de geur van kruiden en etherische oliën. Zo startte ik een aantal jaar geleden met een opleiding herboriste en al gauw werd ik ook geprikkeld door aromatherapie. Ik ontdekte naast mijn professionele leven een totale andere wereld. Zo kwam ook voetreflexologie op mijn pad.

Stoel_reflexologie

Eind januari heb ik mijn opleiding therapeutische reflexologie afgerond bij het Nationaal Verbond Van Belgische reflexlogen (NVBR).

Aromatherapie en het gebruik van etherische oliën versterken het effect aangezien deze oliën via de poriën van onze voeten onmiddellijk worden opgenomen in de lichaam.Oshadi Background v1 kopie

Vaak zijn klanten angstig omdat ze denken dat reflexologie pijnlijk is. Afhankelijk van de techniek, maar ook van de klachten, kan het inderdaad pijnlijk zijn. Anderen aarzelen omdat “het kietelt”, als je het echt niet kan verdragen kan de techniek op de handen worden uitgevoerd.

Binnen reflexologie zijn er veel mogelijkheden en veel verschillende technieken waardoor voortdurend bijscholen aangewezen is.

mijn voetje

Zaterdag behaalde ik mijn diploma zenuwreflexologie, een uitbreiding op de klassieke reflexologie waarbij er vooral op de botdeeltjes van de voet wordt gewerkt. Elk van deze punten hebben een  rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vasthangende weefsels. Met zenuwreflexpunten kan je overal ingrijpen waar de neurotransmissie veranderd is.

Met deze therapie wordt het hele lichaam in balans gebracht, waarbij zowel spieren, gewrichten, organen en de bewegingsketen worden beïnvloed. Het zenuwstelsel moduleert bewust en onbewust alle inkomende en uitgaande signalen in ons lichaam, elke disfunctie in het lichaam kan voor een verandering of blokkade in onze totale bewegingsketting zorgen.

Zenuwreflexologie kan worden toegepast bij rugklachten, stress, slapeloosheid, spijsverteringsproblemen, chronische vermoeidheid. Een zenuwreflex sessie duurt ongeveer 40-45 minuten.

Er wordt steeds gewerkt vanuit een holistische visie, m.a.w. een totale aanpak die zich niet laat beperken tot de pijnklachten maar ook, het emotionele aspect, levensstijl en voeding worden hier bekeken. 

Wil je eerst graag kennismaken, bel of mail me en we bekijken samen wat voor jou de beste oplossing is. Dit gesprek is gratis en duurt ongeveer 20 minuten.

Edith