Onlangs kocht ik amandelmeel, vooral met de gedachte om dat eens te verwerken in brood. Amandelmeel, rozijnen .. dat lijkt mij een goede combinatie. Het amandel-rozijnen brood moet ik nog maken.
Vandaag maakt ik een gezond tussendoortje, amandelcake.
Voor mijn amandelkoekjes gebruik ik
- 100 gr amandelmeel
- 1 grote lepel kokosmeel
- 50 gr honing
- 1 theelepel vanillepoeder (bourbon) en 1 zakje vanillesuiker
- 100 gr boter of 100 gr kokosolie (bakboter maakt het vrij vet en zwaar, ik heb liever kokosolie)
- 3 eieren
Meng de amandelmeel, de kokosmeel, honing en vanillepoeder en -suiker door elkaar, spatel er één voor één de eigelen door. Nadien voeg je het opgeklopte eiwit erbij en vervolgens meng je de gesmolten boter of olie onder de massa.
Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten (totdat ze goudbruin zien).
Amandelen bevatten vitaminen B1, B2, B6 en E en een hoog gehalte aan calcium, ijzer, fosfor, kalium, magnesium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom. Amandelmeel is zeer geschikt voor sporters die magnesiumtekort hebben. Het is een goede bron van goede vetten en hoogwaardige proteïne. Amandelmeel is licht verteerbaar en bevat weinig koolhydraten.