+32 477 607626 info@edithgijsbregts.be
Selecteer een pagina

Zo omschrijft Suzanne Fischer, in haar boek Hemelse Geuren, de reis die etherische oliën maken in ons lichaam!

Aroma-reflexologie

Etherische oliën, ingeademd of aangebracht op onze voeten zijn een reis naar het centrum van onze hersenen ( cf. Hemelse Geuren van Suzanne Fischer). De geur-prikkels worden rechtstreeks, zonder filter door de hersenschors, opgevangen in ons limbisch systeem. Het limbisch systeem behoort tot het oudste gedeelte van onze hersenen en speelt een belangrijke rol bij emoties, gevoelens en motivaties. Hier wordt de geur niet alleen waargenomen, maar hier wordt het ook beleefd. Verder is ons limbisch systeem verantwoordelijk voor de alle levensnoodzakelijke processen. 

Etherische oliën aangebracht op onze voeten, worden onmiddellijk opgenomen in ons bloed en veroorzaken trillingen in ons lichaam die binnen één minuut in ons hoofd aanwezig zijn. De poriën op onze voeten zijn immers groter dan andere poriën, waardoor de absorptie heel snel gaat. Etherische oliën aangebracht op de voeten stimuleren het immuunsysteem en hebben een rustgevende werking op de parasympathicus. De energetische trilling van de etherische oliën werkt vervolgens in op de energetische lading van de verschillende organen.

Door de fysieke, emotionele maar ook energetische werking van etherische oliën wordt contact gemaakt met de cliënt om op die manier bepaalde psychische maar ook fysieke problemen aan te pakken. Etherische oliën zijn krachtige antioxidanten, werken immuun-versterkend, zijn antibacterieel, virus-remmend en schimmelwerend. Ze ondersteunen het lichaam en bevorderen ons emotioneel, lichamelijk en geestelijk welzijn.

Toepassingen van etherische oliën (enkele voorbeelden)

  • Vermoeidheid: grove den op de bijnier
  • Rusteloosheid, spanningen: neroli op de hypofyse
  • Angst: laurier op de zones van de nieren
  • Besluiteloosheid: laurier, jeneverbes op de nieren
  • Slapeloosheid: lavendel, mandarijn op de epifyse
  • Stimuleren spijsvertering: mandarijn op de zonnevlecht
  • Balans brengen: marjolein, basilicum op de zone van de bijnier

Edith